Държава:
Тип:
Локация:
Район:
Мин. цена:
Макс. цена:
Търсене по номер на имота
Cotton Tree Beach Club
Начало / Статии / Латералното мислене и обзавеждането
Имате 0 запазени имота във вашия профил.

Латералното мислене и обзавеждането

През 21 век домът се превърна в убежище от напрегнатия и френетичен свят отвън, така и трябва да бъде. Списанията ни казват да бъдем спокойни, мили и да не задръстваме домът си с мебели. Лесно е да се стремиж към образът на перфектният модерен интериор с много празно пространство, но е трудно да го създадеш за себе си, особено в малък дом.
Откриването на мебели, които да паснат на малкият дом може да изглежда голям проблем. Въпреки, че е сравнително лесно да се откажите от несъществените предмети (в крайна сметка, кой се нуждае от китайски мебели), ние се нуждаем само от най – необходимите предмети, но дори и така, това изглежда невъзможна задача в малко пространство.
Тогава, какво можем да направим?
Най – добрият съвет е да се помисли внимателно от какво имаме нужда и да се обмислят всички алтернативи.
Може да откриете предмет, който да реши въпроса с пространството за вас (сгъваемо легло или табуретка, която се превръща в маса. Можете да се откажете от креслата и да стоите на пода.
Мислейки латерално, в различни посоки при обзавеждането на вашият дом, можете да успеете да създадете функционален и уютен интериор, без да се затрупате с мебели.

ДРЪЖТЕ ГИ НИСКО

Използвайки ниски, хоризонтални мебели ще направите интериора да изглежда по – голям, феномен който японските експерти по малки пространства използват много успешно с техните ниски маси, легла и татами. Поставяйки мебелите на нивото на пода не само се изчиства погледа (така стаята изглежда по - голяма), но също така се увеличава и дистанцията между обитателите и тавана. Също така поставяйки на пода възглавници, пейки по – ниски от масата за хранене или креслата, ще освободите пространство и в същото време ще отрежете ъгълът на живеене.

МНОГОЦЕЛЕВИ ПРЕДМЕТИ

Ако изберете да инвестирате в подвижни мебели, опитайте се да изберете подходящи предмети, които могат да изпълняват две или повече функции. Изберете маса за хранене, която може да е и бюро, табуретка в която могат да се складират неща, библиотека коята разделя две различин пространства в една стая.МЕБЕЛИ ЗА СКЛАДИРАНЕ

Има мебели, които са специализирани за складиране, като гардероби, ракли, шкафове и т.н., но и други предмети могат да се приспособят за складиране на вашите вещи. Кухите подлакътници на диваните могат да се направят да държът CD или DVD, на долната страна на масата за хранене може да се сложи тясно чекмекже за приборите за маса, дъното на леглото може да се приспособи за складиране на одеала и чаршафи.
С малко латерално мислене можете да направите използваеми невидими пространства във въшите мебели и да запазите интериора си от претрупване с мебели.ПРОЗРАЧНИ МЕБЕЛИ

В малките пространства е необходимо вашите мебели да са колкото се може по – малко натрапчиви. Изберете дизайн, който да не блокира светлината или поне да не създава голяма сянка. Изберете мебели с огледала. Това ще увеличи не само светлината, но и пространството ще изглежда по – голямо.

МАЛКИTE НЕЩА

Показването на малки неща може да е голям удар в малките пространства, ако изберете тези предмети внимателно не е нужно те да са хубави. Поставяне на колекция от ключове на стената, на пример, или серия от малки картини.МАЛКО – ГОЛЯМО

Изпълването на вашия малък дом с миниатюрни предмети ще ви даде повече пространство, не се страхувайте да използвате странни предмети. Прибавянето на големи предмети заедно с малките, като например голям часовник, създава илюзия за по – голямо пространство.КЪДЕ ДА ГИ СЛОЖИМ

Големият проблем при аранжирането на нещата в малкия дом е решението къде да ги сложим, особено ако имаме малки мебели. Мислете латерално. Можете да подпрете картините на пода ако няма място на стената, на пример, използвайте ъглите на стъпалата, можете да закачите неща и на тавана. Където и да решите да сложите вашите вещи не прекалявайте. По – малко неща в малка къща е определено по – добре.ЕКСПЕРИМЕНТИРАЙТЕ С ВАШЕТО ВЪОБРАЖЕНИЕ И МЕБЕЛИ И ОПИТАЙТЕ ДА МИСЛИТЕ ЛАТЕРАЛНО...........ИЛИ НИ ПОЗВОЛЕТЕ ДА ГО НАПРАВИМ ЗА ВАС!
За повече информация, моля посетете: http://www.furnish.bgТуризъм в България
Планетариумът във Варна е сред атракциите на българската морска столица
Недостиг на бизнес хотели в големите български градове
Музеите във Варна
Голф - България излиза на игрището
Минералните извори са най-големият природен дар на България
Хотелският бизнес в столицата навлиза в нов стадий на развитие
Побити Камъни – природна забележителност край Варна, обитавана от защитени животински и растителни видове
Родопите
Национален Парк Рила получава сертификат за пълноправно членство в мрежата PAN Parks
България следва последните тенденции в развитието на Европейският туристически пазар
Профил на чуждестранния турист в България
Градовете от Централна Стара планина предлагат европейски туристически продукт
Кулинарният туризъм набира скорост у нас
Нови находки на Перперикон
Обзор на българския туризъм през 2007г.
2008 година посветена на конгресния и културен туризъм в България
Израелските туристи се увличат по културен туризъм и хазарт
Пампорово АД инвестира 13 млн. лв. в шестседалков лифт до с. Стойките
Българският спа туризъм представен на изложение в Париж
Яхтинга и лова представят България като привлекателна дестинация
Рилският манастир – люлка на българската култура
Tрета по рода си изложба „Съкровищата на България” стартира във Варна
България - една от предпочитаните дестинации за зимен туризъм
Възстановяват странджански къщи в село до Царево
Жеравна – една от приказките на Балкана
България утвърждава имиджа си на привлекателна дестинация за СПА и уелнес туризъм
Пещерата Магурата – най-голямата „колекция” на скални рисунки в Европа
Какво се крие зад отворените врати на една созополска къща?
Странджа – Една непозната туристическа дестинация