Държава:
Тип:
Локация:
Район:
Мин. цена:
Макс. цена:
Търсене по номер на имота
Златна Котва - Първокласни апартаменти с изглед към морето, разположени на първа линия в курорт Златни Пясъци
Начало / Статии / Спалнята, която обичаме
Имате 0 запазени имота във вашия профил.

Спалнята, която обичаме

За леглото

Ако приемем, че сънят ни е около 8 часа в денонощието, това прави средно 25 години от живота ни, прекарани в спалното помещение. Така салнята се превръща в едно от най – личните и важни помещения в домашното пространство. Предлагаме ви няколко професионални съвета, чрез които можем да превърнем спалното помещение в нашето любимо кътче за бягство от ежедневието.


Правилното разположение на леглото допринася изключително много за постигане на цялостния хармоничен облик на помещението. Преди всичко то трябва да е удобно, „здраво стъпило на краката си” и, разбира се естетически издържано. Люлеещите се и клатещите се легла не осигуряват спокоен и пълноценен сън. Позиционирането на леглото в помещението се съобразява с местоположението на вратата и прозореца. Поставянето му в центъра създава усещане за безпокойство и несигурност. Желателно е леглото да се разположи диагонално на вратата, осигурявайки добра видимост към нея, а таблата му да е опряна на стена. Прозорецът не трябва да е над или пред леглот, а встрани от него. За предпочетане е леглото да се разположи така, че достъпът до него да е възможен и от двете страни. Единичният матрак придава по – голяма компактност, интимност и естетика.За гардеробът

Все по – актуални и предпочитани в спалнята стават вградените гардероби. Те са по – практични, по – надеждни и по – естетически и имат 30% повече обем. По – удобни са гардероби с плъзгащи се врати, които спестяват пространство и внасят елегантност в спалният интериор, особено ако са огледални. Интересен вариант е изграждането на декоративна ниша, заменяща стандартния корпусен гардероб и разчупващ традиционното пространстов.За огледалото

Огредалата са предпочитани освен като необходими вещи, така и като артистични аксесоари при цялостното визуално моделиране на спалнята. Тяхното розполагане изисква деликатност и внимание. Не е желателно огледалото да се позиционира срущу вратата на спалнята или да отразява директно леглото – произволното отражение през нощта, може да окаже неприятен
стресов ефект.За осветлението

Осветлението в спалнята трябва да бъде индиректно, отразяващо се в стените и тавана и излъчващо мека, приглушена светлина. Хубаво е спалното помещение да има няколко варианта на осветяемост – за различните настроения и часове на денонощието. Поставянето на осветителни тела точно над леглото е твърде неправилно – прекият сноп лъчи дразни зрението и напряга.

За цветовете

Подходящите за спалнята са нежните, меки, пастелни тонове, създаващи усещане за спокойствие, топлина и уют. Агресивните, стряскащи цветове и силнитеконтрасти са нежелани. Погледът трябва да се рее плавно и спокойно. За да изберете „своите” цветове, не е нужно да се съобразявате с актуалнитемодни тенденции. Почувствайте настроенията на цветовете – кои биха ви отпуснали и стимулирали позитивното ви настроение.

Класическият син цвят – цвета на небето и морето - има отпускащо и успокояващо въздействие. Сините стени оптически разширяват помещението.

Зеленото във всичките си нюанси се смята за цвета с най –релаксиращ и отпускащ ефект. Това се дължи на усещането за близост със свежестта и зеленината с природата.

Семплото бяло насища пространството с въздух и разширява обема на пространството. Белият цвят обуславя „изпъкването” на обзавеждането и аксесоарите на помещението.

Светлите и топли цветове жълто и оранжево инспирират усещане за топлина, светлина и жизнерадост.

Обикновенно виолетовите и розови спални внасят много артистичност, индивидуалност и романтика във вашия интимен спален свят.За текстилът

Всички текстилни произведения в спалнята - завеси, покривки за легло, спално бельо и покривки за под - трябва да внушават мекота, топлина, ефирност и комфорт. Вашето индивидуално виждане за спокойствие и уют ще ви подскаже какви матрии и тъкани да изберете за вашата спалня.

За актуалните тенденции

Най – новите тенденции в спалният интериор визират търсенето на дизайнерите вмаксимално олекотяване и изчистване на всички присъстващи в помощението елементи. Минимализмът остава водещо остава водещо течение в модерният дизайн.
Леглата са ниски, масивни внушаващи усещане за сигурност. Височината на таблите варира от 28 до 50 см.
Гардеробите са високи, с бляскави огледални, стъклени или силно лакирани дървени фасади, елегантно отразяващи спалното пространство. Преобладават плъзгащите се врати, а стандартно затварящите се са със скрити отсъстващи дръжки.
Актуални са композициите от „неразделни” модули –легло и нощни шкафчета. Все по – голямо внимание се отделя на спестяването на пространство.
Хитове сред материалите са текстилът, кожата, тиковото дърво, зебраното и абаносът. Много атрактивни са изцяло облечените във фина, мека кожа или плат спални, със свалящи се бродирани калъфи върху таблите.
Подовите настилки са памучни или ленени, в светлата гама на бежовото и сивото. Хит са естествените и изкуствени кожи на зебри , тигри „простнати” пред леглото.
Тапетите или отсъстват, или са богати, задължително на цветя, в сиво и черно, с ръчно нанесени сребристи или златисти нюанси.
Силен акцент в спалният интериор са флоралните мотиви. Абстрактните цветни плетеници затвърждават „етно” духа на модерния интериор.
За повече информация, моля посетете: http://www.furnish.bg

Туризъм в България
Планетариумът във Варна е сред атракциите на българската морска столица
Недостиг на бизнес хотели в големите български градове
Музеите във Варна
Голф - България излиза на игрището
Минералните извори са най-големият природен дар на България
Хотелският бизнес в столицата навлиза в нов стадий на развитие
Побити Камъни – природна забележителност край Варна, обитавана от защитени животински и растителни видове
Родопите
Национален Парк Рила получава сертификат за пълноправно членство в мрежата PAN Parks
България следва последните тенденции в развитието на Европейският туристически пазар
Профил на чуждестранния турист в България
Градовете от Централна Стара планина предлагат европейски туристически продукт
Кулинарният туризъм набира скорост у нас
Нови находки на Перперикон
Обзор на българския туризъм през 2007г.
2008 година посветена на конгресния и културен туризъм в България
Израелските туристи се увличат по културен туризъм и хазарт
Пампорово АД инвестира 13 млн. лв. в шестседалков лифт до с. Стойките
Българският спа туризъм представен на изложение в Париж
Яхтинга и лова представят България като привлекателна дестинация
Рилският манастир – люлка на българската култура
Tрета по рода си изложба „Съкровищата на България” стартира във Варна
България - една от предпочитаните дестинации за зимен туризъм
Възстановяват странджански къщи в село до Царево
Жеравна – една от приказките на Балкана
България утвърждава имиджа си на привлекателна дестинация за СПА и уелнес туризъм
Пещерата Магурата – най-голямата „колекция” на скални рисунки в Европа
Какво се крие зад отворените врати на една созополска къща?
Странджа – Една непозната туристическа дестинация